Jarno Luoma-Nirva
Jarno Luoma-Nirva

Piraattipuolueen eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaalla (#168).

Tavoitteeni:
  1. Pelastaa maailma ilmastonmuutokselta
  2. Välttää totalitaristinen isovelivaltio
  3. Poistaa työttömyys
  4. Antaa myös tavallisten kansalaisten osallistua päätöksien tekoon
  5. Poistaa ylimääräinen sääntely ja byrokratia
Keinot:
  1. Lopettaa saastuttavan toiminnan tukeminen ja suunnata tuet sen sijaan vähävaraisille, joihin sopeutustoimet koskevat eniten. Lisäksi saastuttamista tulee verottaa huomattavasti ankarammin. Vastineeksi työn verotusta voidaan keventää, jolloin työllistämisestä tulee kannattavampaa kuin saastuttamisesta. Ydinvoimaa ei tule sulkea pois ilmastonmuutoksen torjuntakeinoista, varsinkin uudet sarjavalmisteiset pienreaktorit vaikuttavat lupaavilta.
  2. Ihmisoikeuksien kuten sananvapauden ja oikeuden yksityisyyteen tulee toteutua niin verkossa kuin sen ulkopuolellakin. Nykyiseen tekijänoikeusdirektiiviehdotukseen sisältyvät sensuurivaatimus ja linkkiverot tulee torpata. Myöskään urkintaoikeuksia ei tule antaa enää yhtään enempää. Juuri tämän takia olen piraatti.
  3. Korvata nykyinen lannistava ja byrokraattinen sosiaaliturvaviidakko yksinkertaisella perustulolla. Sen jälkeen työehtosopimusten yleissitovuudesta voidaan luopua. Näin työnteosta tulee aina kannattavaa ja myös yrittäminen ja työntekijöiden palkkaaminen helpottuu. Perustulolaskuri
  4. Siirtyä kohti delegatiivista demokratiaa, jossa jokainen kansalainen voi itse päättää, käyttääkö demokraattista valtaansa itse vai valtuuttaako jonkun edustajan käyttämään sitä puolestaan. Jos tulen valituksi, aioin itse alkaa toteuttamaan tätä järjestämällä äänestyksiä siitä, miten minun tulisi eduskunnassa äänestää. (Liike Nyt pohjautuu pitkälti samaan ideaan).
  5. Esimerkiksi apteekkisääntely tulee purkaa, Alkon ja Veikkauksen monopolit lakkauttaa, viinien myynti sallittava ruokakaupoissa, nuuska ja kannabis tulee laillistaa, sallia eutanasia ja asepalvelus tulee muuttaa vapaaehtoiseksi molemmille sukupuolille. Pidempi lista

Muualla: Twitter | Facebook | Puheenvuoron blogi

Piraattipuolue - Pirkanmaa